Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наше опитування

Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 180

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту


















П`ятниця, 29.03.2024, 12:59
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Бібліотека-філія с. Старе Село

Головна » 2014 » Вересень » 01
     Бібліотека – це інформаційний центр, складова частина виховної, культурної, освітньої діяльності школи. Тому публічно-шкільна бібліотека завжди знаходиться у тісному контакті з педагогічним та учнівським колективами школи. Ця співпраця допомагає у формуванні в учнів бібліотечної грамотності, культури, вміння працювати з книгою, аналізувати, узагальнювати, робити висновки, виховувати любов і повагу до книги.
     У час змін і модернізації до бібліотеки йде новий користувач із новими цілями і потребами. Змінюються шкільні програми і зростає рівень запитів учнів та вчителів.
     Сучасні освітні технології передбачають введення нових навчальних програм, збільшення кількості годин на викладання певних предметів (оскільки навчання профільне). Все це викликає потребу у користувачів-вчителів знати більше, володіти інформацією про новітні методики викладання, бути ознайомленими з періодичними виданнями, які висвітлюють передовий педагогічний досвід. Тому інформування педагогічного колективу – пріоритет у діяльності бібліотеки. Оскільки бібліотека – найперше і найважливіше джерело інформації для вчителів, то систематичне інформування педагогічного колективу є запорукою своєчасного і ефективного впровадження нових освітніх технологій і методів у навчально-виховний процес з метою його удосконалення. Завідуюча бібліотекою, тісно співпрацюючи з педагогічним колективом школи, постійно вивчає поточні та постійно діючі освітні інформаційні потреби, щоб максимально сприяти задоволенню їх інформаційних запитів.
     Бібліотекар регулярно та оперативно інформує педагогів про нові документи в галузі освіти, матеріали з викладання предметів, методики сучасного уроку, нові підручники, отримані бібліотекою.
      Публічно-шкільна бібліотека села Старе Село Рокитнівської ЦСПШБ – важливий осередок інформаційної підтримки школи та сприяння виховному процесу.
     Пріоритетним напрямком її діяльності є інформаційне забезпечення навчально-виховного процесу.
      Бібліотекар постійно виступає на педрадах, і під час останньої серпневої наради ознайомила вчителів з інформаційними ресурсами наявними в бібліотеці: з повнотекстовою базою даних «Краєзнавство», з базами даних «Навчальна література» за 2 ... Читати далі »
Переглядів: 827 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.09.2014 | Коментарі (0)