Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наше опитування

Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 180

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту


















Четвер, 25.04.2024, 03:06
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Бібліотека-філія с. Старе Село

Головна » 2014 » Вересень » 1 » Виступ на серпневій нараді
09:35
Виступ на серпневій нараді
     Бібліотека – це інформаційний центр, складова частина виховної, культурної, освітньої діяльності школи. Тому публічно-шкільна бібліотека завжди знаходиться у тісному контакті з педагогічним та учнівським колективами школи. Ця співпраця допомагає у формуванні в учнів бібліотечної грамотності, культури, вміння працювати з книгою, аналізувати, узагальнювати, робити висновки, виховувати любов і повагу до книги.
     У час змін і модернізації до бібліотеки йде новий користувач із новими цілями і потребами. Змінюються шкільні програми і зростає рівень запитів учнів та вчителів.
     Сучасні освітні технології передбачають введення нових навчальних програм, збільшення кількості годин на викладання певних предметів (оскільки навчання профільне). Все це викликає потребу у користувачів-вчителів знати більше, володіти інформацією про новітні методики викладання, бути ознайомленими з періодичними виданнями, які висвітлюють передовий педагогічний досвід. Тому інформування педагогічного колективу – пріоритет у діяльності бібліотеки. Оскільки бібліотека – найперше і найважливіше джерело інформації для вчителів, то систематичне інформування педагогічного колективу є запорукою своєчасного і ефективного впровадження нових освітніх технологій і методів у навчально-виховний процес з метою його удосконалення. Завідуюча бібліотекою, тісно співпрацюючи з педагогічним колективом школи, постійно вивчає поточні та постійно діючі освітні інформаційні потреби, щоб максимально сприяти задоволенню їх інформаційних запитів.
     Бібліотекар регулярно та оперативно інформує педагогів про нові документи в галузі освіти, матеріали з викладання предметів, методики сучасного уроку, нові підручники, отримані бібліотекою.
      Публічно-шкільна бібліотека села Старе Село Рокитнівської ЦСПШБ – важливий осередок інформаційної підтримки школи та сприяння виховному процесу.
     Пріоритетним напрямком її діяльності є інформаційне забезпечення навчально-виховного процесу.
      Бібліотекар постійно виступає на педрадах, і під час останньої серпневої наради ознайомила вчителів з інформаційними ресурсами наявними в бібліотеці: з повнотекстовою базою даних «Краєзнавство», з базами даних «Навчальна література» за 2014 рік та «Періодика». Провела екскурс по сайту «Освітній Навігатор» та запропонувала кращі учнівські та вчительські роботи виставляти на сайті. 
                                                                     Бібліотекар шкільного відділу ПШБ с. Старе Село,
                                                              Рудик Галина Павлівна.

 
Переглядів: 830 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: