Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наше опитування

Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 180

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту


















Субота, 20.04.2024, 17:17
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Бібліотека-філія с. Старе Село

Головна » Архів матеріалів

     22 квітня 2014 року бібліотекарем публічно-шкільної бібліотеки  с. Старе-Село Рудик Галиною Павлівною було  проведено  бесіду  до свята Святого Христового Воскресіння для учнів 5-6 класів.  

     Мета бесіди - розширити знання учнів про святкування Великодніх свят; розкрити зміст свят: Вербна неділя, Чистий четвер; відроджувати звичаї та обряди нашого народу, примножувати його традиції; виховувати у школярів почуття любові до свого народу.

Галина Рудик


 

Переглядів: 541 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.04.2014 | Коментарі (0)

Про порядок сплати єдиного внеску фізичними особами – підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування!

      Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів у Рівненській області нагадує, що відповідно до положень Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є фізичні особи - підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування.

      Так, платники єдиного внеску, зокрема фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

      Звертаємо увагу, що підпунктом 2 пункту 4.6 розділу ІV Інструкції про порядок нарахування та сплати платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства доходів і зборів України від 09 вересня 2013 року № 455, платники єдиного внеску, зокрема, фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, можуть сплачувати єдиний внесок у вигляді авансового платежу в розмірі, який самостійно визначили, до 20 числа кожного місяця поточного кварталу. При цьому суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний квартал до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

      При цьому суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний квартал до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок. Зазначена категорія платників самостійно обчислює для себе суму єдиного внеску, яка не може бути менше мінімального страхового внеску на місяць (підпункт  1 пункту  4.6 розділу ІV Інструкції ).

Збір за першу реєстрацію транспортного засобу.

      Законом від 27.03.2014  №1166 «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» внесено зміни до ст. 234 «Збір за першу реєстрацію транспортного засобу», які набрали чинності з 01.04.2014 року.

     Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів нагадує, що згідно з нормами Податкового кодексу України платниками збору за першу реєстрацію транспортних засобів є юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів, а саме: колісних транспортних засобів, суден, літаків та вертольотів. Для мотоциклів, легкових автомобілів, автобусів, тракторів та вантажних автомобілів базою оподаткування є об’єм циліндра двигуна в куб. сантиметрах; для легкових автомобілів, обладнаних електродвигуном – за потужністю двигуна в кВт; для суден, обладнаних двигуном – за потужністю двигуна в кВт, не обладнаних двигуном – за довжиною корпусу судна в сантиметрах; для літаків та вертольотів – за максимальною злітною масою. Сплачувати збір слід за місцем реєстрації транспортних засобів за ставками, які діють на день сплати.

     Також, слід зазначити, що від сплати збору звільняються легкові автомобілі для інвалідів з об'ємом циліндрів двигуна до 1500 куб. сантиметрів, що придбані за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України, транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів. У разі відчуження зазначених транспортних засобів, особи, які отримали такі транспортні засоби у власність, зобов'язані сплатити збір в загальному порядку.

     При першій реєстрації транспортних засобів в Україні платники збору зобов'язані пред'являти квитанції або платіжні доручення про сплату збору з відм ... Читати далі »

Переглядів: 524 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

Шановні друзі.

Щиро вітаємо усіх Вас з Світлими Великодніми Святами.

Нехай з Великоднем до Вашої оселі прийде здоров'я, любов, щастя, добробут,

душа нехай стає світлішою, серце пламеніє любов'ю, а помисли стануть щирими та добрими. Всіх Вам земних благ!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Переглядів: 521 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.04.2014 | Коментарі (0)

Друзі!

До  Вашої уваги нові надходження книг, що надійшли до фонду нашої бібліотеки.

Корисного Вам читання!

Серія  “Шкільна бібліотека”

      Серія  “Шкільна бібліотека” – це дібрані твори, що відповідають навчальним програмам, затвердженим Міністерством освіти і науки України: програмі з української, світової літератури, а також програмі інтегрованого курсу «Література (російська та світова)». Кожна книга цієї серії отримала гриф «Рекомендовано…» Міністерства освіти і науки України. Авторами передмов є видатні літературознавці та філологи, які мають науковий ступінь.


Вовчок Марко

Вибрані твори / Марко Вовчок ; передмова Ліпницької І. М. — К. : Шанс, 2013. — 224 с. — (Серія «Шкільна бібліотека»).

Книга містить відомі твори Марка Вовчка («Ведмідь», «Чорто­ва пригода», «Невільничка» тощо), вивчення яких передбачено чинною навчальною програмою з української літератури Міністер­ства освіти і науки України. До творів подано передмову, що ви­світлює життя і творчість письменниці. Наприкінці книги є при­мітки до кожного твору, що полегшує сприйняття тексту.

Видання розраховане на учнів, вчителів української мови та літератури і читачів, які цікавляться художньою літературою.


 

Карпенко-Карий І.

Сто тисяч ; Мартин Боруля / Іван Карпенко-Ка­рий ; передмова Задорожної С. В. — К. : Шанс, 2013. — 144 с. — (Серія «Шкільна бібліотека»).

Видання містить два відомі твори Івана Карпенка-Карого, вивчення яких передбачено чинною навчальною програмою з української літератури Міністерства освіти і науки України. До творів подано передмову, що висвітлює життя і творчість письменника. Наприкінці книги розміщено примітки до кожно­го твору, що полегшує сприйняття тексту.

Видання розраховане на учнів, вчителів української мови та літератури і читачів, які цікавляться художньою літературою.


 

Квітка-Основ’яненко Г.

Салдацький патрет ; Ко ... Читати далі »

Переглядів: 606 | Додав: WWWWW_W | Дата: 11.04.2014 | Коментарі (0)

Про декларування доходів громадян за 2013 рік

     Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ повідомляє, що станом на 01.04.2014 року свої декларації подали 555 осіб,  в результаті сплачено в бюджет ПДФО в розмірі 217,2 тис. грн.  З них доходи від отримання спадщини задекларували 41 громадянин на суму 2864,5, до сплати - 143,3 тис.грн. ПДФО, доходу від продажу с/г задекларовано на суму 487,1 тис.грн., до сплати - 73,1 тис.грн. ПДФО, також задекларовано дохід від здачі в найм власного нерухомого майна на суму 8,5 тис.грн., до спати - 0,8 тис.грн. ПДФО.

     Станом на 01.04.2014 р. скористались правом на отримання податкової знижки 137 громадян на суму 162,6 тис.грн. Згідно реєстрів повернуто 118,2 тис.грн.

     Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ нагадує, що до 1 травня триваєкампанія декларування доходів громадян. Запрошуємо Вас задекларувати свої доходи та виконати конституційний обов’язок перед державою.

     Також Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ нагадує, що кожен може подати декларацію не виходячи з дому, скориставшись електронними сервісами та ключами.

Змінено порядок оподаткування пасивних доходів

     Верховною Радою України прийнято Закон України „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”, яким змінено порядок оподаткування пасивних доходів – дивідендів, процентів, роялті та інвестиційних доходів.

     Відповідно до Закону, до загального річного доходу платника включатиметься дохід, отриманий у вигляді дивідендів, виграшів, призів та процентів, окрім тих процентів, сума яких не перевищує в рік сімнадцять прожиткових мінімумів для працездатної особи. Також не включатимуться до такого доходу проценти та дивіденди, що не підлягають оподаткуванню відповідно до норм Податкового кодексу.

     „Оподаткування пасивних доходів, отриманих фізичними особами протягом звітного місяця, здійснюватиме податковий агент за ставкою 15 відсотків. У свою чергу отримувач таких доходів повинен буде здійснити річний перерахунок”, – пояснив  начальник Управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Міндоходів Сергій Наумов.

     Оподатковуватимуться пасивні доходи за ставками 15%, 20% та 25% в залежності від їх загальної суми під час проведення річного перерахунку, результати якого зазначаються громадянами в податковій декларації.

     Так, якщо отриманий дохід не перевищив 204 прожиткових мінімуми (а у 2014 році – це 248 472 грн.), ставка податку складатиме 15%.

     Якщо сума доходу сягає від 204 до 396 прожиткових мінімумів (від 248 472 грн. до 482 328 грн.), до суми перевищення застосовуватиметься вже 20%.

     У разі отримання пасивного доходу понад 396 прожиткових мінімумів ставка, за якою оподатковуватиметься сума перевищення, становить 25%.

     Під час річного перерахунку нарахований до сплати податок зменшується на суму, яка вже була утримана податковими агентами. Отриману позитивну різницю податку платник повинен включити до річної податкової декларації.< ... Читати далі »

Переглядів: 508 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Міндоходів скасовує критерії оцінки ефективності проведених перевірок

      Міністерство доходів і зборів України скасовує критерії ефективності проведених планових та позапланових перевірок суб’єктів господарювання. Такі критерії були запроваджені у липні минулого року відповідним відомчим наказом Міністерства.

            Згідно з минулорічним документом, під час перевірок юридичних осіб із валовими доходами понад 100 млн. грн. сума донарахувань основного платежу повинна була складати не менше 1 млн. грн.

            Якщо обсяг валових доходів коливався у межах від 30 млн. грн. до 100 млн. грн., донарахування вже складали не менше 500 тис. грн. При валових доходах до 30 млн. грн. сума донарахованих податків мала б бути від 250 тис. гривень.

            З відміною критеріїв основну увагу працівників буде зосереджено на якості організації, складання та оформлення матеріалів перевірок.

Порядок подання Податкового розрахунку (форма 1ДФ)

     З 1 квітня 2014 року набирає чинності наказ Міндоходів від 21 січня 2014 року N 49 (далі – Наказ N 49). Цим наказом затверджено форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма N1ДФ) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого  з них податку.

      Наказ зареєстровано Міністерством юстиції України 05 лютого 2014 року за N 228/25005.

     З введенням в дію Наказу N 49 втрачає чинність наказ ДПА України від 24 грудня 2010 року N 1020.

     Форма Податкового розрахунку ф. 1ДФ, затверджена наказом N 49, відрізняється від попередньої відсутністю реквізиту "Сума податкового боргу станом на 01.01.2011 р. (грн., коп.)".

     Щодо Порядку подання Податкового розрахунку ф. 1ДФ, то зміни стосуються способів його подання.

     Так, Податковий розрахунок ф. 1ДФ, затверджений Наказом N 49, подається податковими агентами в один із таких способів:

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо використання електронного цифрового підпису відповідальної особи податкового агента у порядку, визначеному законодавством;

- на паперовому носії разом з електронною формою на електронному носії інформації;

- на паперовому носії, якщо кількість рядків у податковому розрахунку не більше п'яти.

     В один із таких способів у вигляді окремої порції подається Податковий розрахунок ф. 1ДФ за відокремлений підрозділ юридичної особи, який не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету.

     У зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України (далі – Кодекс) внесено зміни до Довідника ознак доходів фізичних осіб, який доповнено новими ознаками доходів:

- "179" - Доходи, отримані від продажу власної проду ... Читати далі »

Переглядів: 580 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

     В який би дім ви не зайшли, в якій родині не побували, ви всюди можете побачити книги – на стелажі, у шафі, на полиці, а у декого навіть під подушкою. В «Повісті минулих літ» ми читаємо: «Велика бо користь від навчання книгою. Книги – мов ріки, що наповнюють собою увесь світ. Це джерело мудрості, в книгах бездонна глибина». І цей вислів підтримав відомий український письменник Іван Франко, продовживши: «…і той, хто пірнає до дна, той дивнії перли виносить».                     
        Книга нам приносить велику користь. Ми дістаємо з неї чималу кількість інформації, отримуємо естетичну насолоду, стаємо розумнішими, отримуємо знання. 

        В публічно-шкільній бібліотеці с. Старе-Село з 24 по 28 березня 2014 року бібліотекарем Рудик Галиною Павлівною було проведено «Тиждень дитячого читання». Протягом тижня були проведені  заходи:

  • Цікаве повідомлення «Книги, які все знають» для учнів 1-2 класів;

  • Літературний ранок «Країна казкова, країна книжкова» для учнів 1-4 класів;

  • Конкурс малюнків «Мій улюблений книжковий герой» серед учнів 5-6 класів.

Галина Рудик.

 
 

Переглядів: 541 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.04.2014 | Коментарі (0)

Набрав чинності Порядок оформлення і подання скарг платниками податків.

     З 05.02.2014р. набрав чинності Порядок оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду органами доходів і зборів, затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 25.12.2013р. №848 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 17.01.2014р. за №99/24876.

     Даним порядком  визначено процедуру оскарження платниками податків податкових повідомлень-рішень або інших рішень органів доходів і зборів під час адміністративного оскарження.

      Необхідно врахувати, що цей Порядок не застосовується при оскарженні постанов, прийнятих у справах про адміністративні правопорушення.

     Строки подання скарг платниками не змінилися, а саме:

- на рішення органів доходів і зборів скарга подається до органу доходів і зборів вищого рівня(ГУ Міндоходів) - протягом десяти календарних днів після отримання такого рішення, а на рішення ГУ Міндоходів - до Міністерства доходів і зборів України - протягом десяти днів після отримання рішення про результати розгляд скарги.

     Дещо змінились вимоги до оформлення скарги.

     Так, скарга повинна подаватись в письмовій формі та має включати таку інформацію:

- найменування платника податку, його місцезнаходження, податкова адреса для юридичної особи або прізвище, ім'я, по батькові та місце проживання для фізичної особи - платника податків;

- найменування органу доходів і зборів, яким прийнято оскаржуване рішення, дата і номер, назва та сума податку, збору та/або штрафної (фінансової) санкції;

підстави, за якими оскаржується рішення, обставини справи, які, на думку заявника, встановлені органом доходів і зборів неправильно чи не встановлені взагалі;

- обґрунтування незгоди платника податків із рішенням органу доходів і зборів з посиланням на норми законодавства;

- суть вимог та клопотань платника податку;

- відомості про повідомлення чи неповідомлення відповідного органу доходів і зборів про подання скарги до органу доходів і зборів вищого рівня;

- відомості про подання чи неподання позовної заяви про оскарження рішення органу доходів і зборів до суду;

- адресу, на яку слід надіслати рішення, прийняте за результатами розгляду скарги;

- перелік  документів, які додаються до скарги.

    Порядком також змінено вимоги щодо підпису скарги. Так, скарга повинна підписуватись особою, яка її подає, або її представником, уповноваженим на підписання скарги. Якщо скарга підписується представником платника податків, до неї долучається оригінал або належним чином завірена копія документа, який засвідчує повноваження такого представника відповідно до законодавства.

     Скарга може подаватись платником податку особисто або через свого представника чи надсилатись поштою (поштовим відправленням з рекомендованим повідомленням про вручення та описом вкладення).

< ... Читати далі »
Переглядів: 648 | Додав: WWWWW_W | Дата: 26.03.2014 | Коментарі (0)

   Визначено коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель за 2013 рік

Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів у Рівненській області інформує платників податків, що Державне агентство земельних ресурсів України розрахувало та оприлюднило величину коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель за 2013 рік. Земельне відомство інформує, що нормативну грошову оцінку земель станом на 01.01.2014 за 2013 рік необхідно індексувати на коефіцієнт індексації, що дорівнює 1,0, який відповідно до пункту 289.2 статті 289 Податкового кодексу України розраховано виходячи з індексу споживчих цін за 2013 рік – 100,5%.

У 2014 році нормативна грошова оцінка земель населених пунктів, земель сільськогосподарського призначення та земель несільськогосподарського призначення (крім земель у межах населених пунктів), яка проведена за вихідними даними попередніх років підлягає індексації станом на 01.01.2014 на коефіцієнт 3,2, який визначається виходячи з добутку коефіцієнтів індексації за 1996 рік – 1,703, 1997 рік – 1,059, 1998 рік – 1,006, 1999 рік – 1,127, 2000 рік – 1,182, 2001 рік – 1,02, 2005 рік – 1,035, 2007 рік – 1,028, 2008 рік – 1,152, 2009 рік – 1,059, 2010 рік – 1,0, 2011 рік – 1,0, 2012 рік – 1,0, 2013 рік – 1,0.

Нормативна грошова оцінка земель за 2002, 2003, 2004 та 2006 роки не індексувалась. 

Нова форма податкової накладної набирає чинності з 1 березня 2014 року

Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів у Рівненській області звертає увагу платників ПДВ, що наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 №10 затверджено нову Форму податкової накладної та Порядок заповнення податкової накладної.

Новий порядок набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Даний наказ опублікований 18 лютого 2014 року у виданні «Офіційний вісник України».

Тобто, починаючи з 1 березня 2014 року платникам ПДВ необхідно складати податкові накладні за новою формою.

В цілому форма податкової накладної практично не змінилась. ... Читати далі »

Переглядів: 647 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.03.2014 | Коментарі (0)

     Є у нашій українській літературі, імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям для нас  українців, стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка.
     03 березня 2014 року  бібліотекарем шкільного відділу Галиною Рудик було проведено для учнів 7-9 класів  літературну годину «Палахкотить, як свічка праведна душа Кобзаря» присвячену 200-річчю до дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Діти декламували вірші поета та розповідали про життєвий та творчий шлях, а також про творчість Шевченка не тільки як поета, але і як художника, адже він вніс свій вклад також і в історію художньої культури. Присутні  мали змогу дізнатися про поета як про людину, якій були притаманні людські якості. Він часто закохувався, присвячував своїм коханим чудові вірші.
     Захід був проведений з метою, щоб читачі глибше осягнули таку багатогранну, складну і обдаровану особистість як Тарас Шевченко.
Галина Рудик.
Переглядів: 490 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.03.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 »