Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наше опитування

Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 180

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту


















П`ятниця, 29.03.2024, 00:16
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Бібліотека-філія с. Старе Село

Головна » Архів матеріалів
Шановні користувачі!
 
     Запрошуємо Вас взяти участь у анкетуванні на визначення Кращої книги Рівненщини.
      Анкетування проходить в рамках обласного щорічного конкурсу «Краща книга Рівненщини», що реалізується в рамках обласної Програми розвитку культури Рівненської області на період до 2017 року.
 
Номінації конкурсу:
1. Прозове видання
2. Поетична збірка
3. Історико-краєзнавче видання
4. Довідкове видання
Переглядів: 524 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.11.2014 | Коментарі (0)

      Запрошуємо вимушено переміщених осіб з АР Крим, Донецької та Луганської областей скористатись послугами  Публічно-шкільної бібліотеки с. Старе Село.
 
Для Вас:
- Книги та періодичні видання для дорослих і дітей.
- Безкоштовний доступ до ресурсів ... Читати далі »
Переглядів: 510 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.10.2014 | Коментарі (0)

Податковий календар на жовтень 2014 року
 
15 жовтня (середа)
     Останній день сплати:
- збору за провадження торговельної діяльності, діяльності з надання платних послуг, здійснення торгівлі валютними цінностями (з придбанням торгового патенту) за листопад 2014 року.
     Останній день подання звітності:
- звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (форма № ЗВР-1) за вересень 2014 року, якщо не передбачено подання інформації по дротових або бездротових каналах зв'язку; довідки про використані розрахункові книжки.
 
20 жовтня (понеділок)
     Останній день сплати: ... Читати далі »
Переглядів: 431 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (0)

     Бібліотека – це інформаційний центр, складова частина виховної, культурної, освітньої діяльності школи. Тому публічно-шкільна бібліотека завжди знаходиться у тісному контакті з педагогічним та учнівським колективами школи. Ця співпраця допомагає у формуванні в учнів бібліотечної грамотності, культури, вміння працювати з книгою, аналізувати, узагальнювати, робити висновки, виховувати любов і повагу до книги.
     У час змін і модернізації до бібліотеки йде новий користувач із новими цілями і потребами. Змінюються шкільні програми і зростає рівень запитів учнів та вчителів.
     Сучасні освітні технології передбачають введення нових навчальних програм, збільшення кількості годин на викладання певних предметів (оскільки навчання профільне). Все це викликає потребу у користувачів-вчителів знати більше, володіти інформацією про новітні методики викладання, бути ознайомленими з періодичними виданнями, які висвітлюють передовий педагогічний досвід. Тому інформування педагогічного колективу – пріоритет у діяльності бібліотеки. Оскільки бібліотека – найперше і найважливіше джерело інформації для вчителів, то систематичне інформування педагогічного колективу є запорукою своєчасного і ефективного впровадження нових освітніх технологій і методів у навчально-виховний процес з метою його удосконалення. Завідуюча бібліотекою, тісно співпрацюючи з педагогічним колективом школи, постійно вивчає поточні та постійно діючі освітні інформаційні потреби, щоб максимально сприяти задоволенню їх інформаційних запитів.
     Бібліотекар регулярно та оперативно інформує педагогів про нові документи в галузі освіти, матеріали з викладання предметів, методики сучасного уроку, нові підручники, отримані бібліотекою.
      Публічно-шкільна бібліотека села Старе Село Рокитнівської ЦСПШБ – важливий осередок інформаційної підтримки школи та сприяння виховному процесу.
     Пріоритетним напрямком її діяльності є інформаційне забезпечення навчально-виховного процесу.
      Бібліотекар постійно виступає на педрадах, і під час останньої серпневої наради ознайомила вчителів з інформаційними ресурсами наявними в бібліотеці: з повнотекстовою базою даних «Краєзнавство», з базами даних «Навчальна література» за 2 ... Читати далі »
Переглядів: 827 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.09.2014 | Коментарі (0)

      Міністерство освіти і науки України рекомендує у навчальних закладах спланувати цикл уроків мужності, які стануть фундаментом формування у дітей та молоді сучасної національної ідентичності на кращих прикладах мужності і звитяги, виявлених нинішніми захисниками Батьківщини, на героїці сучасної боротьби за незалежність і цілісність держави. Про це йдеться в листі МОН від 13.08.2014 року № 1/9-412 "Про проведення Уроків мужності".
     Темами цих уроків мають бути мужність українських військових та добровольців, їх вірність Присязі українському народові, готовність віддати життя за мир і спокій в Україні, а також героїзм простих українців, які з перших днів антитерористичної операції допомагають забезпечувати війська захисним спорядженням, ліками, продовольством та, не зважаючи на ризик, вивозять із захоплених міст і сіл мирних громадян. Варто згадати і про українців, які приймають у себе родини, що вимушені покинути свої рідні домівки.
     Форми проведення уроків мужності можуть бути різноманітними, на вибір навчального закладу: зустрічі з учасниками бойових дій, волонтерами, відвідання військовослужбовців, які отримали поранення внаслідок виконання бойових завдань у рамках проведення заходів антитерористичної операції та проходять реабілітацію, виступи дитячих творчих колективів, написання листів солдатам у рамках Всеукраїнської акції «Лист пораненому», що триває.
Окрім того, Міносвіти радить розміщувати анонси про проведення уроків мужності на офіційних сайтах органів управління освітою, навчальних закладів. 

Рекомендуємо Вам сайти:
·                    Долучайтеся до акції «Лист пораненому» ( http://www.mon.gov.ua/ua/news/35664-doluchaytesya-do-aktsiyi-list-poranenomu). Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством оборони України розпочинає Всеукраїнську акцію «Лист пораненому». Допомога суспільства, дитячі малюнки, листи на підтримку поранених військовослужбовців сприятимуть скорішому відновленню їх моральних, психологічних та духовних сил. http://www.mon.gov.ua/ua/news/35664-doluchaytesya-do-aktsiyi-list-poranenomu.
·                    Лист Міністерства №1/9-412 від 13.08.2014 "Про проведення Уроків мужності" ... Читати далі »
Переглядів: 513 | Додав: WWWWW_W | Дата: 26.08.2014 | Коментарі (0)

До уваги підприємців на загальній системі оподаткування - 14 серпня поточного року останній термін сплати ЄСВ
 
     14 серпня 2014 року – граничний термін сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування фізичними особами-підприємцями, які працюють на загальній системі оподаткування.
     Підприємці «загальносистемники» сплачують єдиний внесок за календарний рік до 10 лютого наступного року. Водночас протягом року до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада зазначені платники сплачують єдиний внесок у вигляді авансових платежів в розмірі 25% річної суми єдиного внеску, обчисленої від суми, визначеної для сплати авансових сум податку на доходи фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності.
     Суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, враховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний рік до 10 лютого наступного року, на підставі даних річної податкової декларації.
 
 Скасовано пільгу з ПДВ на постачання деревини
 
     Скасування пільги зі звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання деревини. 
     Скасування стосується товарних позицій 4401, 4403, 4404 згідно з УКТ ЗЕД. ... Читати далі »
Переглядів: 440 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.08.2014 | Коментарі (0)

8 серпня (п’ятниця)
 Закінчується термін подання:
- звіту про суми податкових пільг за II квартал 2014 року.
 
11 серпня (понеділок)
Закінчується термін подання:
- податкової декларації з податку на прибуток підприємства за півріччя 2014 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу (разом з відповідною податковою декларацією квартальна фінансова звітність (крім малих підприємств));
- декларації з податку на додану вартість за ІI квартал 2014 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу;
Переглядів: 533 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.08.2014 | Коментарі (0)

      29 травня 2014 року у публічно-шкільній бібліотеці Старого Села відбулося проведення літературної години «Т.Г. Шевченко - великий український поет і художник» з учнями 5-6 класів. Оформлена  книжкова виставка «Поет вічності». Година розпочалася вступною бесідою завідуючою бібліотекою Пишняк Т.І, в якій вона коротко розповіла про життєвий і творчий шлях Т.Г. Шевченка. Далі Пишняк Аліна Петрівна читає вірш «Сон». Пишняк Сніжана Віталіївна учениця 5В класу читає вірш «Заповіт». Потім демонстрація художніх робіт Т.Г. Шевченка. На закінчення звучить пісня та вірш Т.Г.Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий».

Тетяна Пишняк

Переглядів: 463 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.06.2014 | Коментарі (0)

      Щороку в травні ми відзначаємо День перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа. У довічному боргу наше покоління  перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. 

      В публічно – шкільній  бібліотеці оформлена книжкова виставка «Вже давно війна пішла у небуття». Напередодні Дня Перемоги, з 5 травня, в бібліотеці діє перегляд літератури під назвою «Велика Вітчизняна війна в художній літературі», біля якого проводяться бесіди та огляди представлених матеріалів.

     Вечір пам’яті «Ми вічно вклоняємось Вам» проходив в сільському клубі. Вечір відкриває заступник голови Соловець Микола Гнатович. Запрошені ветерани і афганці. Ведучі згадують ті лихі воєнні роки. Звучать пісні тих років у виконанні учасників заходу. Привітав присутніх з Днем Перемоги директор школи Кузьмич Хома Хомич, побажав міцного здоров’я, мирного неба, довгих років життя ветеранам і учасникам афганської війни.

Бібліотекар ПШБ с. Старе Село Пишняк Т.І.
 

Переглядів: 496 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.05.2014 | Коментарі (0)

Порядок заповнення заголовної частини податкової накладної при постачанні неплатнику ПДВ

     Якщо платник податку на додану вартість постачає товари/послуги покупцю, який не зареєстрований як платник податку, чи постачає на експорт, чи здійснює операції у рахунок оплати праці фізичних осіб, що перебувають у трудових відносинах з ним, то заповнити податкову накладну він має з урахуванням таких особливостей:

      - у верхній лівій частині у полі «Усі примірники залишаються у продавця» оригіналу такої податкової накладної робиться відповідна помітка «Х» та зазначається відповідний тип причини, наприклад:

 - «02» – постачання неплатнику податку,

 - «03» – постачання товарів/послуг у рахунок оплати праці фізичним особам, які перебувають у трудових відносинах із платником податку,

 - «11» – складена за щоденними підсумками операцій;

 - у рядку «Особа (платник податку) – покупець» вказується  «Неплатник податку»;

 - рядки «Місцезнаходження (податкова адреса) покупця» та «Номер телефону» залишаються незаповненими;

 - у рядку «Індивідуальний податковий номер покупця» відображається умовний ІПН «400000000000».

            Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ ГУ Мін доходів  у Рівненській області нагадує, що усі примірники (два) таких податкових накладних складаються в паперовому вигляді та залишаються і зберігаються (відповідно до законодавства) в особи, що їх склала.

            Відповідна норма передбачена п. 6, 10, 11 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30.01.2014 за № 185/24962.

Розмір єдиного внеску для осіб, які бажають брати участь у добровільній сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування змінено!

     З 1 травня 2014 року для осіб, які виявили бажання брати участь в одному з видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, змінено розмір єдиного внеску. Це стосується категорії осіб, зазначених в абзацах третьому - п’ятому частини першої статті 10 Закону України від 08 липня 2010 року №2464 „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування“, а саме:

... Читати далі »
Переглядів: 479 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.05.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 12 »