Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наше опитування

Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 180

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту


















Четвер, 28.03.2024, 16:42
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Бібліотека-філія с. Старе Село

Головна » Архів матеріалів

     Стартує XIХ обласний фестиваль власної дитячої поезії «Провесінь», який продовжує скликати юні таланти.

     Березнівська центральна районна дитяча бібліотека спільно з відділом у справах сім’ї та молоді Березнівської райдержадміністрації, редакцією газети "Надслучанський вісник" організовують цей конкурс з метою пошуку юних талантів, підтримки обдарованої молоді, розвитку творчих здібностей у дітей, популяризації дитячого читання, виховання літературних та естетичних смаків. До участі запрошуємодітей віком від 6 до 17 років, які мають власні поезії .

     В зв’язку  зi складним економічним становищем у країні та районі цього року конкурс проходитиме лише в заочному турі.

     Просимо до 1 травня 2016  року  надіслати 2-3 власні поезії, набрані на комп’ютері, вказавши прізвище, ім’я, по-батькові, школу, клас та адресу, назву літературного об’єднання  чи студії  за адресою: Центральна районна дитяча бібліотека, вул. Київська, 7, м. Березне, 34600,  на e-mail:lib_кids@ukr.net

      Переможці конкурсу відзначатимуться дипломами, пам’ятними подарунками.

Детальніше про конкурс за посиланням:

http://berezne.libr.rv.ua/kids/proves.html

Переглядів: 568 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.04.2016 | Коментарі (0)

     Національна бібліотека України для дітей спільно з Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» оголошують про початок конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд».

     Конкурс проводиться з 01 березня по 24 серпня 2016 року у два тури:

  •  перший – з 01 березня по 28 червня на обласному рівні;
  •  другий – з 29 червня по 24 серпня в місті Києві.

     Учасники конкурсу готують роботу (прозовий, поетичний твір або малюнок), яка має бути гарно оформленою, за змістом і жанром відповідати темі авторського бачення майбутнього України.

     До участі в конкурсу запрошуються діти 10-16 років.

     Нагородження переможців конкурсу відбудеться напередодні Дня незалежності України у Національній бібліотеці України для дітей.

Джерело:

http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=7440

Переглядів: 630 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.04.2016 | Коментарі (0)

     16 березня 2016 року  в публічно - шкільній бібліотеці шкільного відділу  с. Старе Село бібліотекарем Галиною Рудик було проведено для учнів  11 класів краєзнавчу годину на тему «Збираючи історію мого села по крупинці».

     Історія  рідного краю, свого рідного села - це пам’ять про своїх предків, потреба триматися невмирущих традицій народних ремесел та художніх промислів у спадок наступним поколінням,  для відродження кращих традицій українського народу,  у відновленні історичної пам’яті народу, становленні його національної свідомості, вихованні гідності і справжнього патріотизму.

Галина Рудик.

Переглядів: 645 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.03.2016 | Коментарі (0)

     Готуючись до відзначення дня народження Лесі Українки - геніальної дочки українського народу публічно – шкільна бібліотека с. Старе Село до 145 річчя з д.н. Лесі Українки  провела літературний диліжанс «Світоч української літератури».

     Бібліотекар розпочала свій виступ словами : «Сьогодні ви познайомитеся з творчістю великої поетеси Лесі Українки. Ви багато чули про неї, але на нашому літературному святі ми торкнемося більш ширше її життєвого шляху та творчості. Ім’я поетеси овіяне всенародною любов’ю. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування, її талант виявився у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публитистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці».

     В бібліотеці діяла  розгорнута виставка-експозиція «Хотіла б я піснею стати», де розміщено літературу, фотоматеріали  про життя та діяльність автора, виставка прикрашена українськими рушниками. На кінець свята бібліотекар ще раз запросила завітати до бібліотеки, наодинці пройтися життєвим шляхом поетеси Лесі Українки, а може й взяти її твори, з яких долинуть до вас слова Лесі Українки:

Довго щирими сими словами 
До людей промовлятиму я…

                               Бібліотекар ПШБ  Пишняк Т.І.

Переглядів: 565 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.03.2016 | Коментарі (0)

      22 лютого 2016 року бібліотекарем публічно-шкільної бібліотеки с. Старе Село Галиною Рудик було проведено для учнів Старосільського НВК екскурс в поезію «Там, де живе рідна мова, живе український народ».

     Під час проведення заходу було наголошено на тому, що рідну мову слід оберігати як своє майбутнє, пам'ятаючи про першозначення її, як безсмертя українського духу, її рятівну, очищаючу, цілющу, відроджуючу властивість. Античні мудреці казали: "Говори - і я тебе побачу". Якими побачить українців світ - залежить від самих українців. Ми хочемо бути багатомовними та багатознаючими, хочемо належати людству. Хочемо бути в його розумі не мертвою, а сяючою клітиною, а для цього маємо засвітитися любов'ю до рідної мови. Їй потрібні вогонь нашої любові, наша духовна міць! Заснування міжнародною спільнотою свята рідної мови - це тільки проголошення благородної мети. Що ж до практичного її втілення, то абсолютно очевидно - зберігати й плекати рідну мову може тільки її носій.

Галина Рудик.

Переглядів: 537 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.02.2016 | Коментарі (0)

     У публічно – шкільній бібліотеці с.Старе Село  відбулася інформаційна година «Герої Небесної Сотні – Герої України» присвячена до 2 річниці розстрілу учасників Євромайдану. Захід розпочався хвилиною мовчання за загиблими та запалюванням свічки.

     Під звуки старої лемківської пісні «Гей, пливе кача...» присутні прослухали розповідь бібліотекарів про події, які останнім часом відбуваються в нашій країні, переглянули відеоролики про страшні лютневі події 2014 року.

     Для широкого загалу бібліотекар представили виставку фотоматеріалів «Майдан незалежності».

Бібліотекар Пишняк Т.І.

Переглядів: 504 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.02.2016 | Коментарі (0)

Шановні друзі!

     Запрошуємо вас прийняти участь у Конкурсі дитячого читання «Книгоманія».

   Мета конкурсу:  подальше широке  залучення дітей середнього шкільного віку до читання художньої літератури.

І етап - 10 лютого-10 березня 2016 р. – відбірковий сільський /міський етапи;

ІІ етап 10 – 20 березня 2016 р. – районний етап;

ІІІ етап кінець березня – початок квітня  - обласний етап;

13-15 травня 2016 р. – заключний етап: Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» у Львові.

     На кожному етапі визначаються по 2 переможці – по одному з 6-го і 7-го класів, які отримають звання «Найкращий читач бібліотеки», «Найкращий читач району/міста».

Більше про конкурс можна почитати за посиланням:

http://lodb.org.ua/konkursy/oblasnyj-konkurs-dytyachogo-chytannya-knygomaniya-2016

Переглядів: 486 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.02.2016 | Коментарі (0)

     29 січня 2016 року бібліотекарем публічно-шкільної бібліотеки с. Старе Село Галиною Рудик було проведено для учнів Старосільського НВК  історичний дайджест «Крути – їх не забути».

    Є в українській історії події, які стали знаковими, стали символічними. Такою подією є героїчна смерть молодих захисників Української Держави, яка заявила світові, що вона хоче бути господарем у своїй хаті. Так здекларував IV універсал Центральної Ради, проголошений 22 січня 1918 року. У ньому зазначалося: «…віднині Українська Народна Республіка стає самостійною, ні від кого не залежною, вільною, суверенною Державою Українського Народу».

   А вже через 7 днів, 29 січня 1918 року чужинецька орда хлинула на Україну. Основні українські військові сили залишилися в Києві, бо робітники, обдурені більшовиками, хотіли повалити Центральний уряд, законний уряд Української держави. І вони, 600 юнаків, із Українського студентського Січового Куреня та І Української Юнацької (юнкерської) школи імені Богдана Хмельницького та студенти високих шкіл, гімназисти і учні інших шкіл – пішли… Пішли, коли вдарив останній час, коли Україну більше захищати не було нікому…

Галина Рудик.

Переглядів: 492 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.02.2016 | Коментарі (0)

 

Шановні користувачі!

Просимо звернути увагу на періодичні видання, які передплатила публічно-шкільна бібліотека с. Старе Село

на І півріччя 2016 року

 

 

Газети:

1.  Новини Рокитнівщини

2.  Вісті Рівненщини

3. Голос України

4.  Журавлик

5.  Порадниця 

 

Журнали:

1. Будьмо здорові

2. Дім, сад, город

3. Добрые советы

4. Здоров’я і довголіття

Переглядів: 553 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.01.2016 | Коментарі (0)

15 січня (п’ятниця)

Закінчується термін подання:

- звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за грудень 2015 року, довідки про використані розрахункові книжки.

19 січня (вівторок)

Закінчується термін сплати:

- єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з доходу фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, за IV квартал 2015 року.

20 січня (середа)

Закінчується термін сплати:

- авансового внеску з єдиного податку за січень 2016 року платниками, віднесеними до 1 та 2 груп;

- єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з доходу за грудень 2016 року.

Закінчується термін подання:

- декларації з податку на додану вартість за грудень 2015 року;

заяви про вибір квартального звітного (податкового) періоду з податку на додану вартість у 2016 році;

- декларації з акцизного податку за грудень 2015 року;

- податкової декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності за грудень 2015 року;

- звіту про суми нарахованої заробітної плати застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (форма № Д4 (місячна)) за грудень 2015 року.

... Читати далі »

Переглядів: 526 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.01.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 »