Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наше опитування

Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 180

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту


















Четвер, 28.03.2024, 18:47
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Бібліотека-філія с. Старе Село

Головна » 2015 » Січень » 26 » Книжкові новинки у фонді!
11:25
Книжкові новинки у фонді!
Друзі!
До  Вашої уваги нові надходження книг, що надійшли до фонду нашої бібліотеки.
Корисного Вам читання!
 
Вилар Симона
Рыцарь света : роман. / Симона Вилар. — 2-е изд. Харь­ков : Книжный Клуб «Клуб Семейного Досуга» ; Белгород : ООО «Книжный клуб "Клуб семейного досуга”», 2014. — 576 с.
 
     У вирі інтриг, що оплели середньовічну Англію, вродливій вельможній пані Мілдред і безрідному зайді Артуру доведеться поборотися за право бути разом. Здається, усе проти них: закони суспільства, воля батьків дівчини, пильна увага до неї королівського сина... і таємниця, яка переслідує Артура. Чуже ім’я, й обладунки лицаря, які він незаконно привласнив, можуть дорого коштувати закоханим...
 
Дереш Л.
Трохи пітьми : роман / Любко Дереш. — 2-ге вид. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. — 384 с.: іл.
 
     Улітку на далекій полонині Шипіт у Карпатах відбувається молодіжний з’їзд неформалів. Сюди приїжджає Гер, у якого є домовленість із невідомими людьми: вони мають приїхати, аби організувати фестиваль у фестивалі — зустріч самогуб­ців. Упродовж двох днів збираються шестеро майбутніх мерців: юна мазохістка, екстрасенс-невдаха, двійко дівчат із фобією переслідування, розчарований моло­дий програміст і Гер панк та алхімік з глибокою душевною травмою. Незрозу­мілі, несподівані події, герої-неформали, танці навколо вогнища, сеанси «шаманотерапії» не залишають часу на роздуми, вони спадають на всіх без винятку «самогубців», призводячи до драматичного фіналу.
 
Дністровий А.
Сніданок на снігу : збірка / Анатолій Дністровий ; передм. Т. Трофименко. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейно­го Дозвілля», 2014. — 288 с.

     Коли пішов великий сніг, у всьому світі залишились тільки Він та Во­на. Серед білого безмежжя вони пізнали одне одного та зрозуміли, що життя не має сенсу, якщо вони не разом. І навіть коли Сніговий полон скін­чився, це не стало кінцем. Це був початок нового життя. 

Карпа І.
Піца «Гімалаї» / Ірена Карпа ; передм. Ю. Іздрика ; худож. Muri. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2013. — 400 с.: кольор. іл.

     Ранок застає Редьку в ліжку з лептопом: вам лист! Хтось по той бік монітора радить їй відчинити — дзвінок у двері, а за тими дверима... не­сподіване здійснення Редьчиної мрії про мандри — дорогий GPS-навігатор: якщо повернути до магазину, грошей вистачить на заповітний квиток до Індії... Сестра Соня скидає героїню з небес на землю: краще б на роботу влаштувалася — он хоч піцу доставляти. Тільки от у Редьки, во­чевидь, у крові дзен-туризм. Одна коробка з італійським їдлом стає для дівчини справжньою скринькою Пандори, і тепер вже інстинкт само­збереження жене її від київської піцерії через Ляйпціґ до Гімалаїв. Піцу замовляли? А нове життя?

Соло для Соломії : роман / Володимир Лис ; передм. Т. Прохаська. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. - 368 с.
 
     Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засуджен­ня оточуючих... Карколомні події XX століття — війна, примусова колективізація — події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та у межах історії кра­їни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, окрім чисел. А як щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?
 
Сняданко Н. В.
Чебрець в молоці / Н. В. Сняданко; худож.-оформ- лювач І.В.Осіпов. — Харків: Фоліо, 2013. — 218 с. — (Графіті).
 
     «Чебрець в молоці» — нова книга Н. Сняданко, в Україні публікується вперше, фрагменти друкувалися польською у варшавському часописі «Творчість».
      «Мені давно бракувало роману, який би нагадував про те, яким був світ у ті роки, що найважче даються до запам'ятовування. Як він пахнув і смакував, якими були доторки, рухи, жести, інтонації і вібрації, як можна було ступати, тертися і вдарятися, які знаки давалися бути побаченими... А тут так багато всього того, з чим би хотілося кохатися ще довго...»
 
Стельмах Я. М.
Митькозавр із Юрківки: повісті та оповідання / Я. М. Стельмах; післямова Л. В. Хмелевської-Стельмах; худож.-ілюстратор О. Г. Жуков; худож.-оформлювач О.Д.Кононученко. — Харків: Фоліо, 2013. — 156 с. — (Шкільна бібліотека української та світової літератури).

     ...Історія ця починалась зовсім звичайно. Друзі-п’ятикласники Сергій та Митько приїхали на літній відпочинок у село. Вчителька ботаніки дала їм завдання — зібрати колекцію комах. Але хто ж міг уявити, що замість комах хлопці почнуть полювати... на страшну химеру, що живе в озері. Звідки взялась та потвора, як її захопити? Друзі починають діяти...
     Про незвичайні, таємничі пригоди Сергія та Митька (і не тільки їх) весело розповідає відомий український письменник Ярослав Стельмах у своїй книжці повістей та оповідань «Митькозавр із Юрківки».

Талан С.
Помилка : роман / Світлана Талан ; передм. Ж. Куяви. – Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2014. – 336с.
 
     Багато років тому Вероніка пообіцяла подрузі, яка помирала, що не залишить її новонароджених малюків, Тимура і Діану. Але обіцянки не виконала… Сплинули роки. Її єдиний син став наркоманом. Що це, кара за помилки минулого? Як урятувати сина? І чи можна спокутувати провину перед покинутими дітьми?
 
Шевченко Н.
Подвійні міражі : роман / Наталка Шевченко ; передм. В. Гранецької . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2013. — 272 с.
 
     Від початку ця поїздка здавалася незвичайною. Семеро пасажирів у одно­му автобусі їдуть у невідомому їм напрямку. Водій наче вміє читати думки і по­водиться вкрай підозріло. Згодом те, що жахало, викликає справжню паніку, адже вони стали учасниками таємничої гри, яка буквально змінить їхні долі. Але коли тобі випадає така можливість — це везіння чи прокляття? І ніч три­ває нескінченно довго, вимагаючи кривавої жертви. Та чи вдасться їм самим обрати свою долю, якщо за них це намагаються зробити інші?
 
Т. Осьмачка
Старший боярин / Т. Осьмачка; В. Підмогильний; Г. Косинка; худож.-оформлювач Г.В.Кісель. — Харків: Фоліо, 2013. — 348 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ, літ-ри).
 
     Збірка «Старший боярин» знайомить з найбільш значними творами Тодося Осьмачки (1895—1962), Валер’яна Підмогильного (1901—1937) й Григорія Косинки (1899—1934) — талановитих письменників Ук­раїнського Відродження. Після років забуття, коли їхні імена було ви­креслено з української літератури, вони знов повернулися до читачів. Сьогодні ми маємо змогу прочитати їхні книжки й оцінити високу художню майстерність цих авторів, зробити власні висновки і про нашу історію, і про сучасність.

Підмогильний В. П.
Місто: роман / Валер’ян Підмогильний; худож.- оформлювач О.Д.Кононученко. — Харків: Фоліо, 2014. — 240 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ, літ-ри).
 
     Валер’ян Підмогильний (1901—1937) — український письменник і перекладач, один з найвидатніших прозаїків українського «розстріля­ного відродження».
     Роман «Місто», завершений у 1927 році, став першим урбаністичним твором в українській літературі з новими героями, проблематикою та манерою оповіді. В ньому автор описав молодь, яка на початку 1920-х років тисячами потягнулася з сіл, щоб завоювати та зробити своїм українське місто. Письменник показує бажання молодих селян «вийти в люди», аналізує їхню психологію, розповідає про конфлікт, який розгоряється між людьми з різними світоглядами. Після масових репресій інтелігенції 19.30-х років, під які потрапив також і Валер’ян Підмогильний, роман «Місто», як і інші твори письменника, був заборонений до 1989 року.
 
Записки Кирпатого Мефістофеля: роман / В. К. Вин­ниченко; післямова Т. М. Панасенко; худож.-оформлювач О. Д. Кононученко. — Харків: Фоліо, 2014. — 219 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ літ-ри).

     Доля видатного українського письменника Володимира Винниченка (1880 — 1951) була надзвичайно складною та бурхливою. Цей талановитий художник слова був відомим політичним діячем, який все своє життя присвятив боротьбі за побудову вільної, са­мостійної України. Тому не дивно, що твори його довгий час було заборонено друкувати.
     Головний герой роману «Записки Кирпатого Мефістофеля» Яків Михайлюк наче не живе, а грає в життя. Все в нього відбувається легко і просто. Навіть до свого кохання він ставиться як до гри: чо­му б і не оженитися з дівчиною, яку він називає Білою Шапочкою, адже вона така гарна і мила? Але на перешкоді стає один факт: виявляється, що у Кирпатого Мефістофеля є син, що народився проти його бажання. Гра закінчується: Михаилюку треба обирати між коханою і дитиною. І вибір цей аж надто серйозний...
Переглядів: 486 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: