Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наше опитування

Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 180

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту


















Середа, 24.04.2024, 21:59
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Бібліотека-філія с. Старе Село

Головна » Архів матеріалів

     18 грудня  2015 року бібліотекарем шкільного відділу публічно-шкільної бібліотеки с. Старе Село Галиною Рудик було проведено для учнів Старосільського  НВК  літературно – музичне шоу  «Святий Миколаю прийди до нас з раю».

     Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая.

     Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая. Дорослі ж просто сподіваються отримати якийсь подаруночок, адже хоч маленький презент приємно отримати кожному. Це довгожданий день року, адже невідомо, що на тебе чекає – подарунок, а чи може різочка?! Слухняних діток під подушкою чекають гостинці, а от бешкетникам варто задуматися про свою поведінку та чекати в подарунок тільки різочку.

     Нині ми пов’язуємо Свято Миколая тільки з подарунками і часто навіть не здогадуємося про глибоке релігійне коріння та особливості відзначення цього свята нашими предками. Святий Миколай – це реальна історична особа - візантійський єпископ, що прославився своєю любов'ю до дітей і допомогою бідним.

Галина Рудик.

Переглядів: 460 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.12.2015 | Коментарі (0)

     В сучасних умовах побудови правової держави різко зростає потреба суспільства в правовій інформації. Оволодівати правовими знаннями громадяни України мають ще з раннього шкільного віку. І тому вся робота бібліотеки спрямована саме на те, щоб дати інформацію юним читачам про правові основи нашої держави.

     Для  популяризації літератури по праву в бібліотеці постійно організовуються тематичні виставки «Закон один для всіх»,  «Знай свої права!».

     Бібліотека у режимі запитання-відповідь провела годину права «Світова книга прав дитини». Це сприяє підвищенню рівня правової культури, набуття молодими громадянами сталих правових знань та формування у них чіткої громадянської позиції. Бібліотекар ознайомила  присутніх з мірами покарання, що застосовуються до неповнолітніх за неправомірні дії та закликала бути законослухняними громадянами своєї країни.

     Такі заходи формують погляди на закон як обов’язкове правило поведінки, допомагають молоді не спіткнутися на початку життєвого шляху, уникнути конфлікту з законом.

Бібліотекар ПШБ с. Старе Село Пишняк Т.І.

Переглядів: 483 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.12.2015 | Коментарі (0)

     Дитинство – найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Будь-яка людина, починаючи з самих юних років, стикається з ситуаціями, коли необхідно знати свої права і обов’язки. Тому, щоб допомогти дітям  потрібно бути юридично  грамотними.

     11 грудня  2015  року  бібліотекарем публічно-шкільної бібліотеки  с. Старе Село Галиною Рудик для учнів Старосільського НВК було проведено відеопрезентацію  «Права дітей  у мультиках». Учні мали змогу довідатись про свої права і обов’язки та про відповідальність згідно  законодавства  України. Життєві приклади, конкретні ситуації змусили замислитися дітей над необхідністю знати, поважати і виконувати закони нашої держави, адже їх незнання не звільняє від відповідальності.

Галина Рудик

Переглядів: 433 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.12.2015 | Коментарі (0)

Шановні користувачі!

    Запрошуємо Вас взяти участь у анкетуванні на визначення Кращої книги Рівненщини.

     Анкетування проходить в рамках обласного щорічного конкурсу «Краща книга Рівненщини», що реалізується в рамках обласної Програми розвитку культури Рівненської області на період до 2017 року.

Номінації конкурсу:

1. Прозове видання

2. Поетична збірка

3. Історико-краєзнавче видання

4. Довідкове видання

5. Документальне видання чи мемуари

6. Літературний дебют (книги видані за останні 5 років)

    Анкети можна отримати звернувшись до бібліотекаря.

Також за кращу книгу Рівненщини можна проголосувати он-лайн за посиланнями: 

 - «Краще історико-краєзнавче видання»;

«Краще довідкове видання» ... Читати далі »

Переглядів: 391 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

     В публічно – шкільній бібліотеці с.Старе Село проведено історичну годину – спомин «Біль голодомору через власне серце» з учнями 8 – 9 класів з метою ознайомлення з маловідомими сторінками історії.

    Була оформлена експрес – виставка «Голгофа голодної смерті».

    Виступила вчитель історії Пишняк Марина Михайлівна, яка сказала: «Від голодомору, який нищив українське село у 1932 – 1933 роках відділяє не один рік. Однак цього не можна забути ніколи. Ця подія назавжди вкарбувалася в пам'ять народу. Померли мільйони людей і ви повинні про це пам’ятати.

    В своєму виступі учениця 8А класу розповіла,що її родичі теж постраждали від голоду, про який розказала їй бабуся, якій пощастило вижити.

     Далі учениця 9 А класу Павлович Аня сказала: «Крихта, сухар – це хліб,  без якого немає життя. Ці крихти хліба могли б урятувати чиєсь життя. Тому шануйте хліб».

    Старожителька села Деніщиць Федора розповіла, що голод пережила особисто. «Мені було всього 11 років, але добре цей голод запам’ятався на все життя. Нехай ніхто його не знає більше».

    На закінчення бібліотекар ознайомила з оглядом літератури «Скорботний тридцять третій».

Бібліотекар публічно – шкільної бібліотеки с. Старе Село Пишняк Т.І.

Переглядів: 471 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.12.2015 | Коментарі (0)

     9 листопада 2015 року бібліотекарем публічно-шкільної  бібліотеки с. Старе Село Галиною Рудик було проведено з учнями 9 класів Старосільського НВК брейн-ринг «Наша пісня, наша дума не вмре, не згине», до дня української писемності.  

     Метою заходу: було  ознайомити учнів із головними етапами виникнення та розвитку української писемності,  виховувати любов до книги, рідної мови, до збагачення знаннями, патріотичні почуття.

     Кожна епоха приносить людству свої винаходи. Найбільшим здобутком людства було письмо. Виникнення письма має надзвичайно важливе значення в історії будь-якого народу. Це одне з найістотніших знарядь культури, яке в просторі і часі розширює функціонування мови.

Галина Рудик.

Переглядів: 554 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.11.2015 | Коментарі (0)

9 листопада (понеділок)

Закінчується термін подання:

звіту про суми податкових пільг за три квартали 2015 року;

податкової декларації з податку на прибуток підприємства за три квартали 2015 року платниками, у яких податковий - період дорівнює календарному кварталу (разом з відповідною податковою декларацією квартальна фінансова звітність (крім малих підприємств));

 - податкової декларації з податку на додану вартість за ІIІ квартал 2015 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу;

- податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця за три квартали 2015 року платниками, віднесеними до 3 групи;

- податкової декларації платника єдиного податку – юридичної особи за три квартали 2015 року платниками, віднесеними до 3 групи;

- податкової декларації збору за спеціальне використання води за три квартали 2015 року;

податкового розрахунку збору за спеціальне використання лісових ресурсів за три квартали 2015 року;

- податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів за три квартали 2015 року;

- податкової декларації з екологічного податку за ІІІ квартал 2015 року;

- податкової декларації зі збору за користування радіочастотним ресурсом України за ІII квартал 2015 року;

- податкового розрахунку з плати за користування надрами для видобування корисних копалин за ІІІ квартал 2015 року;

- податкового розрахунку з плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин, за ІIІ квартал 2015 року;

... Читати далі »

Переглядів: 468 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.11.2015 | Коментарі (0)

     Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 14.09.2015 № 923 «Деякі питання проведення в 2016 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти» (із змінами) зовнішнє незалежне оцінюваннярезультатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (ЗНО), в 2016 році проводитиметься з 5 травня до 10 липня.

     Особи, які зареєструються для проходження ЗНО, матимуть можливість скласти тести з ЗНО таких предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської мови, іспанської мови, німецької мови, російської мови, французької мови. Кожен учасник ЗНО матиме право скласти тести не більш як ізчотирьох навчальних предметів.

     Для всіх випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року результати ЗНО з української мови і літератури зараховуватимуться як оцінки за підсумками державної підсумкової атестації, що визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови. Також як результати ДПА зараховуватимуться результати складання тестів із математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття).

     Наказ Міністерства освіти і науки України від 14.09.2015 № 923 (із змінами), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 вересня 2015 року за № 1152/27597, буде опубліковано 30 жовтня 2015 року в офіційному виданні «Офіційний вісник України», № 84. Наказ набирає чинності в день його опублікування. 

7 нововведень у вступній кампанії 2016 року.

     1. Набір на освітньо-кваліфікаційні рівні вищої освіти молодого спеціаліста та спеціаліста в 2016 році відбуватиметься востаннє. Також вперше умови прийому до Вищих навчальних закладів України охоплюють ступені молодшого бакалавра та доктора філософії.

     2. Набір студентів до ВНЗ на всі ступені та освітньо-кваліфікаційні рівні у 2016 році буде здійснюватись за новим єдиним Переліком галузей та спеціальностей, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266.

     3.Також закон «Про Вищу освіту» передбачає деякі зміни моделі держзамовлення, згідно з якими Міністерство освіти і науки визначатиме загальну кількість бюджетних місць за спеціальностями та спеціалізаціями окремих спеціальностей. У свою чергу, вищі навчальні заклади встановлюватимуть мінімальні та максимальні обсяги вступників, які вони можуть і готові прийняти. Розподіл вступників по ВНЗ, з урахуванням їх пріоритетів, здійснюватиме ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.10.2015 | Коментарі (0)

     В наш час екологічні проблеми набули статусу глобальних. Щорічно зазнають величезної шкоди від необдуманих дій людства Земля, що живить нас, повітря, яким ми дихаємо, вода, яку п’ємо. І це питання саме актуальне в нашій місцевості.

     Тому з метою виховання любові до природи, всього живого, навчити учнів розуміти і знати природу, відчувати її радощі і болі з учнями 10 класів і була проведена екологічна година «Хай вічно струмує чиста вода». З вступним словом виступив вчитель біології Борисовець Олександр Іванович. Він коротко розповів про екологічну обстановку на території нашого села, закликав оберігати природу. Далі учні 10 «а» класу Пишняк Тетяна Анатоліївна, Чурилович Тетяна Федорівна, Лісовець Христина Геннадіївна, Березинський Вадим Русланович розповідали вірші про природу.

     Бібліотекар Пишняк Т.І. провела екскурс подорож по періодичним виданням по даній тематиці.

Пишняк Т.І., бібліотекар ПШБ с.Старе Село

Переглядів: 593 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.10.2015 | Коментарі (0)

     «З усього в світі найдорожче – своя сім’я і власний дім»    – саме під такою назвою пройшло родинне свято  у публічно – шкільній бібліотеці с. Старе Село.  На захід завітали почесні гості, а це представники  родин.

     У дружній і теплій атмосфері ведучі заходу розповіли про родину та родинні цінності. Жителька села Пишняк Тетяна подарувала присутнім пісню у власному чудовому виконанні, а найменша учасниця свята порадувала всіх присутніх віршем «Про маму».

     Діти разом з батьками малювали дерево роду. Чим міцніше дерево – тим більший рід, і у кожної гілочки або коріння є своє ім’я. Пропонувалось присутнім, хто не знає імен членів своєї родини, обов’язково розпитати у своїх близьких і запам’ятати їх.

     Потім діти розповідали про свою сім’ю, починаючи словами:»А у нас …»

     Бібліотекар Пишняк Тетяна Іванівна ознайомила з виставкою «Тато, мама і я – читаюча сім’я».

     Свято, як і годиться, не обійшлося без подарунків. А по закінченню всі смакували солодощами, запиваючи їх ароматним чаєм та смачною кавою і ділячись своїми враженнями. Свято вдалося на славу.

                               Пишняк Т.І., бібліотекар ПШБ с.Старе Село

Переглядів: 547 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.10.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 »