Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наше опитування

Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 180

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Друзі сайту


















П`ятниця, 29.03.2024, 14:10
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Бібліотека-філія с. Старе Село

Головна » Архів матеріалів

Всеукраїнський конкурс-виставка дитячих малюнків «Сторінками книг Чингіза Айтматова».

Мета конкурсу – популяризація серед дітей літературної спадщини одного з найвідоміших діячів киргизької літератури – письменника Чингіза Айтматова, активізація пізнавальної діяльності дітей засобами образотворчого мистецтва, розширення знань про історію, культуру, літературу Киргизької Республіки, що сприятиме зміцненню добросусідських відношень між нашими країнами.

Завдання Конкурсу:

-        стимулювати розкриття творчих здібностей та талантів у підростаючого покоління;

-        розвинути самостійність та оригінальність у творчій діяльності;

-        викликати інтерес у дітей до киргизької історії, культури, літератури

Умови конкурсу:

На Конкурс надсилаються творчі роботи дітей, в яких власноруч, без допомоги батьків, буде зображено літературних героїв творів Ч.Айтматова.

Малюнки подаються на Конкурс у довільній живописній формі, виконані олівцями, пастеллю, олійними, акварельними, акриловими фарбами чи гуашшю.

Розмір роботи повинен відповідати формату А-3 (інші роботи не розглядаються). Згортання та згинання робіт не допускається.

Кожний учасник може подати на Конкурс не більше однієї роботи.

Учасники Конкурсу

У конкурсі беруть участь читачі-діти віком від 6 до17 років.

Конкурс проводиться за трьома віковими категоріями:

перша категорія – автори робіт віком від 6 до 9 років;

друга категорія – автори робіт віком від 10 до 13 років;

третя категорія – автори робіт віком від 14 до 17 років.

Строки проведення Конкурсу

Конкурс проводитиметься з 30 березня по 19 грудня 2018р у два тури:

перший — з 30 березня по 30 вересня на обласному рівні;

другий, підсумковий — з 1жовтня  по 31листопада у м. Києві.

Урочисте нагородження відбудеться 19 грудня 2018 року.

Конкурс проводиться за підтримки Посольства Киргизької Республіки в Україні. Організаційно-методичне забезпечення Конкурсу здійснює Національна бібліотека для України дітей.

Більше про конкурс у Положенні.

Положення

... Читати далі »

Переглядів: 441 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.04.2018 | Коментарі (0)

11 березня в бібліотеці-філії с. Старе Село було проведено вечір-портрет «Земний уклін тобі Кобзарю!».

Вечір-портрет проведено для юнацтва з метою ознайомлення з життєвим та творчим шляхом великого українця Тараса Григоровича Шевченка.

В ході заходу ведуча – Пишняк Сніжана Віталіївна, розповідала присутнім біографічні факти письменника: про дитячі роки письменника, роки кріпацтва, заслання та про ті 13 літ, які мав волю.

Учасники заходу: Дарина Кузьмич, Ольга Пишняк, Марина Крупич, Христина Павлович, Іван Маринич декламували вірши поета та співали твори покладені на музику.

На закінчення заходу бібліотекар Тетяна Пишняк ознайомила з книжково-ілюстративною виставкою «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».

Тетяна Пишняк.

 

Переглядів: 575 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.03.2018 | Коментарі (0)

23 лютого в бібліотеці відбувся літературний диліжанс «В її віршах історія народу, його щасливі і тривожні дні», до дня народження Лесі Українки.

Про життєвий та творчий шлях лесі Українки розповіли ведучі заходу Мирослава Пишняк та Іван Балдич.

Звучали вірші у виконанні читців: Катерини Кузьмич, Світлани Кузьмич, Анастасії Лісовець, Вікторії Пишняк, Ярослава Павловича.

Бібліотекар бібліотеки-філії Тетяна Іванівна Пишняк ознайомила присутніх з оглядом літератури «Чарівна ліра Лесиного слова».

Захід проведено для юнацтва.

Тетяна Пишняк.

Переглядів: 574 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.03.2018 | Коментарі (0)

В народі кажуть: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути». Звичайно, можна багато читати в інтернеті відгуків сумнівної якості, можна слухати безліч розповідей знайомих, що переповідають про своїх знайомих, проте набагато ефективніше буде поїхати до Польщі, щоб все побачити самому. І «ОсвітаПоль» надає Вам таку можливість.

Проект створено з думкою про тих, хто цікавиться навчанням у Польщі та хотів би якомога більше дізнатися про все, що цього стосується.

Під час трьохденного туру, Ви відвідаєте почергово найбільш рейтингові університети Кракова та Варшави, ознайомлюючись з їхніми особливостями, реалізацією навчальних програм, викладацьким складом та інфраструктурним запліччям. Крім того, Ви зможете ознайомитися з умовами проживання студентів та поспілкуватися із представниками Програми «ОсвітаПоль», які опікуються студентами, що приїжджають на навчання до Польщі.

15 - 18 березня 2018р. відбудеться черговий освітній тур до Польщі. Під час цієї подорожі учасники відвідають 10 вишів на власний вибір у Кракові та Варшаві – містах-осередках польської освіти. Це дасть змогу абітурієнтам та їх батькам на власні очі побачити умови проживання та навчання в Польщі, ознайомитися з академічною програмою університетів, їх кадровою, матеріальною та технічною базою. З цієї точки зору осінній тур є найоптимальнішим варіантом для абітурієнтів, оскільки надає їм досить часу, щоб все обміркувати та добре підготуватися до вступу.

До того ж подорож до Польщі неодмінно принесе задоволення, безліч нових, яскравих вражень. Учасники туру матимуть змогу переконатися в чаруючій мальовничості Кракова, на власні очі побачити Варшаву - сучасну європейську столицю з багатовіковою історією, скуштувати національні польські смаколики, провести приємний шопінг у найбільших торгівельних центрах країни.

Освітні тури до Польщі від «ОсвітаПоль» – це чудесне поєднання приємного з корисним!

Більше за посиланням:

https://www.osvitapol.info/news.php?news/63/group/15

Переглядів: 541 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)

Благодійний фонд «Я – майбутнє України», місією якого є підтримка, захист та розвиток дітей в Україні, з 1 лютого по 10 травня 2018 року оголошує Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Я – майбутнє України» для учнів загально-освітніх шкіл І-ІІІ ступенів, вихованців ліцеїв, технікумів, училищ, коледжів України (до 18 років).
Метою конкурсу є популяризація читання, реалізація дитячої літературної творчості, заохочення дітей до створення перших якісних літературних робіт та спонукання їх до реальних кроків у літературному майбутньому своєї країни. Даний конкурс організовується в межах існуючих просвітницьких програм Благодійного фонду та є складовою І Міжнародного дитячого фестивалю «Literature Future».

Переможці Конкурсу представлятимуть свій навчальний заклад 7-8 вересня 2018 р. у фіналі Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України», який відбудеться в місті Чернівці під час І Міжнародного дитячого фестивалю «Literature Future».
УМОВИ КОНКУРСУ.

Конкурсні твори у друкованому вигляді приймаються на адресу організатора конкурсу – Благодійного Фонду «Я майбутнє України» (вул. Богомольця, 1, м. Чернівці, 58001, з позначкою «На Конкурс»). Кінцевий термін подання конкурсних робіт 10 травня (за поштовим штемпелем). Твори в електронному вигляді приймаються на електронну адресу: lit.fest.ua@gmail.com. Контакт для запитань та деталей, що виникають у зв’язку із участю у Конкурсі: 0800503231 (безкоштовно для всіх абонентів) або надіслати на ел. адресу: lit.fest.ua@gmail.com.

На Конкурс приймаються тільки оригінальні авторські твори (ессе, новели, романи, тексти пісень, збірки творів тощо).

На розгляд приймаються прозові та поетичні твори, написані українською мовою на довільну тему.

Обсяг конкурсної роботи - необмежений.

Для участі у Конкурсі необхідно подати:

конкурсну роботу у друкованому вигляді на аркушах білого паперу формату А4. Аркуші усі мають бути пронумеровані, починаючи з титульної.

конкурсну роботу в електронному вигляді у форматі Word, шрифт Times New Roman, кегль – 14, назва файлу має містити назву оповідання (тощо) латиницею.

лист конкурсанта про себе у довільному порядку.

Твори мають бути оригінальними та авторськими.
НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ

Нагородження переможців Конкурсу відбувається в рамках фінального заходу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України».
Місце та час проведення церемонії нагородження переможців Конкурсу визначається оргкомітетом літературного конкурсу «Я – майбутнє України».

Призери (І, ІІ, ІІІ місце) нагороджуються преміями у двох категоріях : 1- 4 класи та 5-11 класи (в тому числі й вихованці коледжів і ліцеїв).

... Читати далі »

Переглядів: 590 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)

Шановні користувачі!

Запрошуємо Вас взяти участь у анкетуванні на визначення «Кращої книги Рівненщини» - 2018.

Про конкурс

Обласний конкурс "Краща книга Рівненщини" заснований Рівненським обласним відділення Української бібліотечної асоціації (РОВ УБА) у 2009 році та проходить щорічно у рамках Програми підтримки національного книговидання, популяризації української книги та сприяння книгорозповсюдженню в Рівненській області.

Основними завданнями конкурсу є виявлення кращих видань місцевих авторів, виховання культури читання та любові до книги серед дітей та молоді.

Для організації та проведення конкурсу щорічно обирається організаційний комітет та журі, до складу яких входять відомі краяни: громадські діячі, письменники, художники, журналісти, краєзнавці.

Участь у конкурсі беруть: історико-краєзнавчі дослідження, науково-популярна, пізнавальна література, біографічні дослідження, присвячені видатним діячам науки і культури, мемуари, поетичні та прозові твори, довідкові видання місцевих авторів та видавництв.

Конкурс проходить в 2 етапи: перший (під час якого різними формами виявляється позитивна думка читачів про друковані видання Рівненщини) та другий (остаточне визначення книг-переможців членами журі конкурсу).Участь в конкурсі беруть книги, які вийшли друком впродовж 5-ти останніх років.

Номінації конкурсу:

- "Краще історико-краєзнавче видання";

- "Краще довідкове видання";

- "Краща поетична збірка";

- "Краще прозове видання";

- "Краще видання з мемуаристики та документалістики";

... Читати далі »

Переглядів: 471 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.12.2017 | Коментарі (0)

Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує тих, хто відчуває бажання і потребу писати художні тексти (вірші, прозу), перекладати, а також рецензувати літературні твори і явища культури, взяти участь у конкурсі «Стань письменником».

Якщо ви хочете дізнатися критичну думку щодо своїх текстів, якщо вагаєтесь, чи треба вам вчитися писати, чи можливе видання ваших творів – надішліть їх на електронну адресу конкурсу і отримайте фаховий відгук від відомих письменників, видавців, блогерів. Це допоможе вам як автору-початківцю зорієнтуватися у своїх можливостях і бажаннях, а нам – відкриє очі на ваш талант!

Всеукраїнський конкурс літературної творчості для учнів 10–11 класів «СТАНЬ ПИСЬМЕННИКОМ!» (далі – Конкурс) проводиться згідно з базовими положеннями статутних документів Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Мета Конкурсу

Метою Конкурсу є виявлення обдарованих учнів 10–11 класів, професійна орієнтація та популяризація освітніх програм Інституту філології, у тому числі бакалаврської освітньої програми «Літературна творчість, українська мова і література». Конкурс покликаний сприяти подальшій літературній діяльності учасників та отриманню відповідної фахової освіти в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Конкурс проводиться щорічно. Термін подачі робіт на Конкурс – з 1 листопада по 25 грудня. Оголошення результатів Конкурсу – у березні наступного року.

У Конкурсі можуть брати участь учні 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні професійно-технічних і навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації.

Конкурс проводиться за такими номінаціями: «Поезія», «Проза», «Драматургія», «Публіцистика», «Переклад», «Літературна рецензія».

На Конкурс можуть подаватися різні за жанром оригінальні твори та переклади, тематика, стилістика та техніка виконання яких є довільною. Обсяг обмежується 50 сторінками ... Читати далі »

Переглядів: 456 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.11.2017 | Коментарі (0)

Українська асоціація працівників бібліотек для дітей та Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» з 12 жовтня по 20 листопада 2017 р. ОГОЛОШУЮТЬ Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!».

Мета Конкурсу – сприяння формуванню у дітей основ безпеки дорожнього руху, культури поведінки на вулиці, профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму, навчання дітей правилам поведінки на вулицях і дорозі, сприяння збереженню здоров’я і життя дітей; створення умов для реалізації їхніх творчих здібностей та талантів.

У конкурсі беруть участь читачі-діти віком від 7 до 12 років.

Умови конкурсу:

На конкурс надсилаються творчі роботи дітей, які власноруч, без допомоги батьків намалюють малюнок, де у будь-який спосіб відобразять правила дорожнього руху, формат малюнку А4.

Тематика малюнків присвячена правилам безпечної поведінки дітей на вулиці, дорогах.

Учасники – автори зазначають свої дані (ПІП, вік, домашню адресу, контактний телефон) на зворотному боці конкурсної роботи. Роботи надсилаються на адреси обласних бібліотек для дітей до 15 листопада 2017 року.

Обласні оргкомітети надсилають інформацію щодо проведення конкурсу та його переможців до організаційного комітету Української асоціації працівників бібліотек для дітей в електронному вигляді.

Визначення та відзначення переможців Конкурсу:

Для переможців Конкурсу встановлюється перше, друге і третє місця. Переможців визначають обласні журі і подають інформацію про результати Конкурсу до Української асоціації працівників бібліотек для дітей для призначення дати нагородження переможців за участю представників Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна».

Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами та подарунками, а всі учасники конкурсу отримують у подарунок патріотичні флайтери — світловідбиваючі наклейки, які яскраво світяться у променях автомобільних фар та слугують для того, щоб пішоходів, велосипедистів, дитячі коляски тощо було краще видно на дорозі у темний час доби.

Джерело:

http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=8181

 

Переглядів: 735 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.11.2017 | Коментарі (0)

Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» спільно з Міністерством культури України, Посольством Литовської Республіки в Україні, у вересні 2017 року – березні 2018 року буде проведено V Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць» (далі Конкурс).

Основними завданнями Конкурсу є: розвиток у дітей і молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни; формування у молоді демократичних, європейських цінностей, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів; підвищення значущості ідеї єдності та дружби України і Литовської Республіки серед молодих учасників.

Роботи учасників Конкурсу в строк до 19 січня 2018 року надсилаються на електронну адресу: yaevropeets@ukr.net.

Підсумки завершального етапу Конкурсу підводяться у березні 2018 року. За рішенням журі Конкурсу автори кращих робіт, за можливості, будуть запрошені до участі у міжнародній поїздці до Литовської Республіки в рамках культурного обміну у 2018 році.

За додатковою інформацією прохання звертатися до організаційного комітету Конкурсу за телефонами: 044-501-01-15, 044-400-43-01.

                                                                      Джерело:                         

http://sds.in.ua/2017/09/rozpochavsya-v-vseukrainskiy-konkurs-e/

 

Переглядів: 460 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.10.2017 | Коментарі (0)

Стартував дитячий літературний конкурс «ПероДактиль 2017». Прийом робіт триває до 28 січня 2018 року.

Брати участь у конкурсі можуть діти віком від 8 до 16 років.

Твори приймають у двох номінаціях – «Проза» та «Поезія».

Переможців визначатимуть у трьох вікових категоріях:

1) 8 -10 років;

2) 11-13 років;

3) 14-16 років.

Вимоги до робіт:

1. До участі в конкурсі допускаються твори, написані українською мовою, які раніше не друкувалися, не розповсюджувались будь-яким чином, і права на які не були передані третім особам.

2. Обмежень щодо жанру, теми, стилю та кількості поданих робіт немає.

3. За бажанням автори можуть оздобити свої твори малюнками.

4. Твори, написані у співавторстві, до участі в конкурсі не допускають.

5. Обсяг твору – не більше 35 сторінок набраних 14 кеглем.

Учасники сплачують організаційний внесок (120 грн за один твір і 100 грн за кожен наступний).

У кожній із вікових категорій кожної з номінацій на переможців очікують винагороди та цінні подарунки.

Переможців буде оголошено 6 травня 2018 року.

Детальніше читайте на сайті perodaktyl.com.ua.

Джерело:
... Читати далі »

Переглядів: 632 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.09.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 11 12 »